lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


NITRA: Úrad pripravil pre návštevníkov prednášky i bezplatné vyšetrenia Nitra 4. apríla (TASR) – Odborné prednášky a bezplatné zdravotné vyšetrenia pripravil Regionálny úrad verejného zdravotníctva ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Nitra 4. apríla (TASR) – Odborné prednášky a bezplatné zdravotné vyšetrenia pripravil Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Nitra pre svojich návštevníkov počas Dňa otvorených dverí. Bude 8. apríla pri príležitosti Svetového dňa zdravia. Podujatie sa bude konať v poradni zdravia na Štefánikovej ulici v Nitre a začne sa prednáškou o zdravom životnom štýle a o prevencii ochorení srdca a ciev.Ako informoval nitriansky RÚVZ, návštevníci sa v poradni dozvedia aj o tom, ako predchádzať vysokému krvnému tlaku a poruchám metabolizmu. Dostanú informácie o správnej výžive a vhodnej fyzickej aktivite, ktorá pomáha predchádzať mnohým civilizačným chorobách. Účastníci dňa otvorených dverí si budú môcť pozrieť aj videofilm "Tichý zabijak" o vysokom krvnom tlaku s praktickými radami o jeho nefarmakologickom ovplyvňovaní.Súčasťou podujatia sú aj bezplatné vyšetrenia zamerané na celkovú hladinu cholesterolu, glukózy, triglyceridov, meranie tlaku krvi či telesného tuku. Odborníci návštevníkom vypočítajú ich BMI index a na základe zistených výsledkov poradia, ako žiť zdravšie. Fajčiari si zasa môžu nechať zistiť množstvo oxidu uhoľnatého vo vydychovanom vzduchu.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...