lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


NITRA: Mesto sa dnes pripojí k celosvetovému podujatiu Light It Up Blu Nitra 2. apríla (TASR) – Nitra sa dnes symbolicky pripojí k dvom stovkám miest po celom ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Nitra 2. apríla (TASR) – Nitra sa dnes symbolicky pripojí k dvom stovkám miest po celom svete, v ktorých sa rozsvietia rôzne budovy na modro. Zapojí sa tak do celosvetovej akcie Light It Up Blu – Rozsvieťme to na modro, ktorá je súčasťou Svetového dňa povedomia o autizme. Ako informoval Klub rodičov autistických detí, v noci z 2. na 3. apríla sa na modro rozsvieti nový Chrenovský most nad riekou Nitra. "V pondelok 2. apríla vo večerných hodinách nájdu Nitrania na tomto moste rodičov autistov, ktorí budú sami informovať spoluobčanov o problematike autizmu," uvádza sa v pozvánke.Organizácia Spojených národov vyhlásila 2. apríl za Svetový deň povedomia o autizme pred štyrmi rokmi. Do podujatia Light It Up Blue sa aj tento rok zapája množstvo významných miest a budov po celom svete, medzi nimi aj Rockefeller Center v New Yorku, Empire State Building, Willis Tower v Chicagu, CN Tower v Toronte či budova Parlamentu v Budapešti. Podľa štatistík postihuje autizmus v súčasnosti každé 110. dieťa z populácie. Za posledných 20 rokov to predstavuje až 600-percentný nárast.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: