lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Most-Híd podporuje priame platby v zdravotníckych zariadeniach, no s podmienkami Bratislava 14. apríla (TASR) - Strana Most-Híd podporuje zavádzanie priamych platieb v zdravotníckych zariadeniach. Má však ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 14. apríla (TASR) - Strana Most-Híd podporuje zavádzanie priamych platieb v zdravotníckych zariadeniach. Má však podmienky. Musia byť dodržané zákony aj pravidlá, ktoré neohrozia právo pacientov na zdravotnú starostlivosť a nezhoršia prístup k ošetreniu najmä chronicky chorým a chudobným občanom. Vyplýva to z dnešného stanoviska Mostu-Híd, ktoré TASR poskytla hovorkyňa strany Nora Czuczorová."Podporujeme rozširovanie nadštandardu v nemocniciach, no nie formou porušovania zákonov a práva občanov na zdravotnú starostlivosť," uvádza sa v ňom ďalej. Bugárovci sú presvedčení, že "uvážené a regulované zavedenie priamych platieb v zdravotníctve je efektívnejším a hlavne cielenejším riešením súčasného stavu než zavedenie individuálneho zdravotného poistenia".Most-Híd nesúhlasí s tým, aby si platby pacientov stanovovali jednotlivé zdravotnícke zariadenia individuálne. Upozorňuje, že "ak Ministerstvo zdravotníctva SR urýchlene nepredstaví systém platenia v zdravotníckych zariadeniach, ľubovoľné platby tak, ako sa začali realizovať v jednotlivých zariadeniach od 1. apríla, vyvolajú neželaný stav a doplatí na to pacient".Za hlavné pravidlo, ktoré treba pri vyberaní poplatkov od pacientov dodržiavať, považuje strana stanovenie maximálnej hranice poplatkov pre každého pacienta. "Zabráni sa tak negatívnemu dopadu na chronicky choré skupiny obyvateľstva," vysvetľujú bugárovci. Sú presvedčení, že toto opatrenie je z hľadiska občanov ekonomickejším riešením, ktoré prispieva k zlepšeniu situácie v zdravotníctve.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...