lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Ministerstvo zdravotníctva SR rozdelilo licencie na záchranky Bratislava 20. augusta (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva dnes zverejnilo výsledky tendra na 76 licencií na ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 20. augusta (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva dnes zverejnilo výsledky tendra na 76 licencií na prevádzkovanie ambulancií pozemnej záchrannej zdravotnej služby. Ako vyplýva z výsledkov, väčšinu licencií si medzi seba prerozdelia LSE-Life Star Emergency, Falck Záchranná, Záchranná a dopravná zdravotnícka služba Bratislava a Záchranná služba Košice.Licencie by mali po novom platiť šesť rokov namiesto doterajších štyroch. Novelizovaný zákon o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti zároveň priniesol povinnosť predložiť spolu so žiadosťou o vydanie povolenia aj doklad o personálnom zabezpečení prevádzkovania záchranky a projekt stratégie a rozvoja záchrannej zdravotnej služby.Na Slovensku funguje v súčasnosti 273 ambulancií pozemnej záchrannej zdravotnej služby a sedem leteckých v Bratislave, Banskej Bystrici, Nitre, Žiline, Poprade, Košiciach a Trenčíne.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...