lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Maďarsko: Zdravotný úrad podal žalobu kvôli šíreniu poplašnej správy o ebole Budapešť 15. októbra (TASR) - Maďarský Úrad štátnej zdravotnej služby (ÁNTSZ) podal dnes žalobu na ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 15.10.2014 categoryDenné správy

Budapešť 15. októbra (TASR) - Maďarský Úrad štátnej zdravotnej služby (ÁNTSZ) podal dnes žalobu na neznámeho páchateľa kvôli šíreniu poplašnej správy v súvislosti s ebolou po tom, čo sa objavili správy o pacientovi s údajnými príznakmi tejto choroby v pécsskej nemocnici. Podľa agentúry MTI úrad vo vyhlásení zdôraznil, že riziko zavlečenia vírusu eboly do Maďarska je aj naďalej minimálne.ÁNTSZ dodal, že správy zverejnené na jednom zo spravodajských serverov nie sú ničím podložené. "Ak by sa objavil prípad podozrenia z nákazy vírusom eboly, v zmysle príslušného nariadenia úradu by pacienta previezli špeciálnou sanitkou do budapeštianskej Spojenej nemocnice sv. Štefana a sv. Ladislava, kde by ho umiestnili na izolovanú izbu a tam by ho ošetrovali," píše sa vo vyhlásení.Úrad poznamenal, že skutočnosť, ak niekto pricestuje z rizikovej oblasti s horúčkou, ešte neznamená, že je nakazený ebolou. Podozrenie z epidemiologického hľadiska podľa ÁNTSZ nastupuje až v prípade, ak pacient sa stýkal s človekom nakazeným vírusom eboly.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...