lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


MZ SR: Z. Zvolenská bude rokovať so zdravotnými sestrami Bratislava 9. apríla (TASR) - Ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská (nominantka Smeru-SD) by sa tento týždeň ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 9. apríla (TASR) - Ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská (nominantka Smeru-SD) by sa tento týždeň mala stretnúť so zástupcami Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek. V stredu (11.4.) by mala s nimi hovoriť o navyšovaní ich miezd, ktoré priniesol nový zákon a o situácii, ktorá ohľadne neho vznikla. Podľa informácií TASR by sa z rovnakého dôvodu mal v tento deň prezident Ivan Gašparovič stretnúť so zástupcami Slovenskej lekárskej komory, ktorá sa snaží zastaviť účinnosť zákona.Viacero zdravotníckych či sociálnych zariadení, ale aj ambulancií sa napĺňaniu nového zákona o minimálnych mzdových nárokoch sestier s odvolaním sa na chýbajúce zdroje bráni napríklad zmenou ich úväzkov či postavenia. Sestry už preto avizovali, že v prípade nedodržiavania zákona sa obrátia na súd, pomoc im prisľúbili aj lekárski odborári. Či sestry plánujú aj tvrdšie opatrenia, zatiaľ prezradiť nechcú, zdôrazňujú však, že v prvom rade chcú tak, ako doteraz, rokovať.Nová šéfka rezortu vidí dôvod súčasného problému v chýbajúcej komunikácii, ten je podľa jej slov horší ako ten finančný a viaceré veci by sa nemuseli stať, keby sa diskutovalo. O situácii v rezorte má však rokovať aj so zástupcami ministerstva financií. "Pevne verím, že keď prídeme s návrhmi a číslami, prejdeme si to a budeme sa stretávať so všetkými zúčastnenými, tak spoločne nájdeme riešenie," skonštatovala s tým, že obeťou nekomunikácie sa stali zdravotníci a mohli by sa nimi stať opäť aj pacienti. Zdôraznila však, že slovenské zdravotníctvo nemôže v krátkom čase opäť riešiť krízovú situáciu, aká nastala v zime pre lekárske požiadavky.Nový kabinet máva symbolických sto dní na prípravu a rozbeh, ako však poznamenala Zvolenská, žiadnych sto dní sa v rezorte zdravotníctva nekoná, pracovať podľa svojich slov začala hneď po prebratí rezortu od svojho predchodcu Ivana Uhliarika (KDH). Ako podotkla, to sa konalo veľmi neštandardne. "Je pravda, že obe sekretárky aj kytica, ktorú mi pán minister nechal na stole, boli veľmi pekné," doplnila.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...