lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


LUČENEC: Vysoké teploty trápia najmä ľudí s ochoreniami srdca Lučenec/Rimavská Sobota 24. augusta (TASR) - Vysoké teploty vzduchu nad 34 stupňov Celzia trápia aj ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Lučenec/Rimavská Sobota 24. augusta (TASR) - Vysoké teploty vzduchu nad 34 stupňov Celzia trápia aj obyvateľov na juhu stredného Slovenska. Ako pre TASR potvrdil riaditeľ lučeneckej nemocnice Július Höffer, denne ošetria v priemere troch pacientov s príznakmi prehriatia.Problémy z tepla sa prejavujú rôzne. Niekoho postihnú žalúdočné ťažkosti, ďalší sa sťažujú na srdcovú nevoľnosť. Podľa Höffera by sa ľudia mali slnku vyhýbať najmä vtedy, ak užívajú lieky na srdcovocievne ochorenia."Najčastejšie u nás kolabujú starší ľudia. Pozor by si mali dávať hlavne tí, ktorí užívajú lieky na rozširovanie ciev. Horúce počasie totiž tiež spôsobuje práve rozširovanie ciev. Ak k tomu nemajú dostatočný príjem tekutín, problém je na svete," vysvetlil riaditeľ nemocnice. Ľudia so srdcovocievnymi problémami by si podľa neho mali v týchto dňoch nechať častejšie zmerať krvný tlak. Preventívne sa tak môžu vyhnúť vážnejším problémom.V nemocnici v Rimavskej Sobote nezaznamenali zvýšený počet kolabujúcich. Riaditeľ nemocnice Rastislav Kubáň pre TASR skonštatoval, že ošetrili len niekoľko prehriatych ľudí za celý týždeň.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...