lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


LOZ: Vláda plní záväzky dohodnuté v memoradne len čiastočne Bratislava 1. februára (TASR) - Členovia komisie Lekárskeho odborového združenia (LOZ) a vlády sa zhodli ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 1. februára (TASR) - Členovia komisie Lekárskeho odborového združenia (LOZ) a vlády sa zhodli na tom, že zo strany vlády sa dohodnuté záväzky, ktoré vyplývajú z memoranda, plnia len čiastočne. Stretnutie členov komisie, ktorá má dohliadať na dodržiavanie záväzkov vyplývajúcich z decembrového memoranda, sa uskutočnilo 30. januára. TASR dnes informoval predseda LOZ Marián Kollár. Na zasadnutí sa podľa neho všetci prítomní zhodli na nutnosti riešiť nedostatok zdravotníckeho personálu v nemocniciach, aby nedochádzalo k preťažovaniu lekárov, čo znižuje kvalitu poskytovanej zdravotnej starostlivosti. "Za jedno z hrubých porušení považujeme pasivitu vlády SR a ministerstva zdravotníctva pri zakomponovaní záväzkov z memoranda do legislatívnej podoby," povedal Kollár. Dodal, že zástupcovia vlády potvrdili, že LOZ splnilo všetky záväzky, ktoré mu vyplývajú z memoranda. "Napriek tomu si myslíme, že existencia komisie má veľký význam, aby sa podarilo naplniť všetky záväzky vlády voči lekárom. Preto naši zástupcovia budú naďalej dohliadať na dodržiavanie všetkých záväzkov vyplývajúcich z podpísaného memoranda, ako i jeho problémy riešiť cez spomínanú komisiu," povedal Kollár.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...