lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


LOZ: Núdzový stav v nemocniciach znamená pre lekárov nútené práce Banská Bystrica 29. novembra (TASR) - Zavedenie núdzového stavu vládou SR v 16 slovenských nemocniciach ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Banská Bystrica 29. novembra (TASR) - Zavedenie núdzového stavu vládou SR v 16 slovenských nemocniciach označili zástupcovia Lekárskeho odborového združenia (LOZ) ako nútené práce, ktoré nemajú nič spoločné s princípmi demokratického štátu. Po 1. decembri budú síce podľa tohto nariadenia musieť nastúpiť do práce, vykonávať také náročné povolanie pod stresom ale nemusí mať požadovaný výsledok. Na dnešnej tlačovej konferencii v Banskej Bystrici to uviedli zástupcovia LOZ.Lekári sú podľa vedenia LOZ už z udalostí okolo výpovedí unavení, napriek tomu viac ako 2000 lekárov ich nechce stiahnuť. "Aj napriek všetkému sme minimálne morálni víťazi," pripomenul predseda LOZ Marian Kollár.O situácii na Slovensku už informovali kolegov v zahraničí a pri obrane svojich práv sa chcú obracať aj na európske právne inštitúcie.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...