lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Ľ. JAHNÁTEK: O zákaze dovozu liehovín z ČR sa zatiaľ neuvažuje Bratislava 17. septembra (TASR) – Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR podľa slov jeho šéfa ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 17. septembra (TASR) – Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR podľa slov jeho šéfa Ľubomíra Jahnátka (nominant Smeru-SD) zatiaľ neuvažuje o zastavení dovozu tvrdého alkoholu z ČR na Slovensko, lebo "na to nie je dôvod"."Samozrejme, hovorili sme na túto tému aj s českým ministrom (pôdohospodárstva Petrom Bendlom, pozn. TASR). Vzhľadom na to, že sme v SR zatiaľ nenašli nikde pozitívnu vzorku, nepristupujeme k zastaveniu dovozu, len sprísňujeme kontroly. Všetko je to o disciplíne konzumentov a o štátnej kontrole," uviedol dnes Jahnátek. "Ak budú konzumenti obchádzať oficiálne kanály, tak sa vystavujú potenciálnemu riziku, že môžu natrafiť na nejaký pančovaný alkohol. Čo sa týka štátnych kontrol, tam sme zvýšili tempo a monitorujeme všetko, čo sa dá," informoval.Minister pripomenul, že rezort pôdohospodárstva doteraz vykonal asi 400 úradných kontrol, v rámci ktorých sa analyzovalo 24 rôznych druhov českých liehovín. "Zatiaľ sme nezistili žiaden metylalkohol," spresnil."V uzatvorených originálnych nádobách sa nedostatky nenašli. Problémom je internetový nákup, u ktorého nevieme zaručiť 100-% kvalitu. Stále však monitorujeme situáciu, aj dnes veterinári chodia po obchodoch a kontrolujú ďalšie vzorky," dodal."To, čo sa stalo na Slovensku, nemá spojitosť s kupovaním kvalitného alkoholu v našich obchodoch. Ľudia, ktorí sa otrávili v Kapušanoch pri Prešove počas rodinnej oslavy, konzumovali alkohol, ktorí si mali kúpiť na Morave z domácej pálenice. Údajne išlo o domácu slivovicu v objeme 10 litrov. Alkohol bol balený v priehľadných plastových fľašiach. Kriminálna polícia všetok alkohol zabavila a momentálne je na expertíze v Prešove," zdôraznila v tlačovom vyjadrení tlačová tajomníčka MPRV SR Zuzana Gulová.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...