lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


KOŠICE: Z UNLP sa sedemdesiat lôžok delimituje do Leteckej vojenskej nemocnice Košice 17. júna (TASR) – Klinika geriatrie a oddelenie dlhodobo chorých sa presťahuje z Univerzitnej nemocnice L. ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Košice 17. júna (TASR) – Klinika geriatrie a oddelenie dlhodobo chorých sa presťahuje z Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach do Leteckej vojenskej nemocnice (LVN). „Ide celkom o sedemdesiat lôžok a plníme tým sľub, ktorý sme dali Košičanom, že lôžka sa do LVN vrátia,“ uviedol dnes pre novinármi minister zdravotníctva Ivan Uhliarik.Dodal, že cieľom ministerstva je zameriavať sa na kvalitu poskytovania zdravotnej starostlivosti a na špecializované činnosti. „Starostlivosť o chronicky chorých medzi špecializované činnosti určite patrí,“ dodal Uhliarik. Dnešnú dohodu označil za prvý krok a pripomenul, že technická realizácia presťahovania lôžok je závislá na rekonštrukčných prácach, ktoré by sa mali stihnúť v priebehu leta. „Predpokladáme, že v septembri by sa mohli presunúť už aj pacienti,“ pokračoval minister. Zdôraznil, že ide o delimitáciu lôžok, ktoré prejdú pod nového zriaďovateľa.„V UNLP sa bude rušiť okrem týchto delimitovaných ešte asi 200 lôžok. Cieľom nie je rušiť lôžka ako také, ale zamerať sa na efektivitu. Treba povedať, že aj na celom Slovensku sa rušia len prázdne lôžka. Máme množstvo nemocníc, ktoré majú obložnosť okolo 50 až 60 percent,“ povedal Uhliarik, s tým, že zmyslom je neplatiť za lôžka, ktoré nie sú obsadené.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: