lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


KOŠICE: Vedúca sestra z UNLP nesúhlasí s kolegyňami, ktoré protestujú Košice 30. júla (TASR) - Pred avizovaným protestom sestier pred Ústavným súdom v septembri varuje ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Košice 30. júla (TASR) - Pred avizovaným protestom sestier pred Ústavným súdom v septembri varuje ich kolegyňa, košická vedúca sestra II. gynekologicko-pôrodníckej kliniky Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach Alžbeta Limánková."Pred tým, ako sa postavíte pred Ústavný súd (ÚS) SR v septembri, zvážte, aký to vlastne zákon chcete. Ja tam určite nebudem, lebo ja v tejto podobe zákon nechcem," uviedla dnes v stanovisku, ktoré TASR poskytla hovorkyňa UNLP Ladislava Šustová.Podľa nej to, že ÚS SR pozastavil zákon o minimálnych mzdových nárokoch sestier a pôrodných asistentiek, urobil správne. "Pretože má mnoho nedostatkov. Podľa mňa ho treba prepracovať," zdôvodnila. Považuje ho zároveň za "totálne zlyhanie" prezidentky Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek Márie Lévyovej. Na jej mieste by z funkcie odstúpila.Limánkovú, podľa jej slov kontaktovali aj niektoré jej kolegyne z Prešova, aj z Michaloviec. "Zdieľajú podobný názor ako ja, nechcú byť menované, škoda." Košická sestra reagovala aj na minulotýždňový protest sestier v Bratislave. "Zdá sa mi až neuveriteľné, aké nezmysly sa tam vykrikovali - "hanba štátu" a pod," uviedla Limánková. Pýta sa zároveň, kto vymyslel zákon o minimálnych mzdových nárokoch."Kto dal do zákona, že nám sestrám sa, "uberú" roky, že sme sa stali matkami? Kto zabudol, že sestry ukončili vysokú školu a nie je to v tabuľkách? Kto teraz navrhuje zvýšiť poplatky do komory sestier a pôrodných asistentiek?," pýta sa ďalej.Limánková zároveň upozorňuje aj na zhoršené vzťahy medzi lekármi a sestrami. "Ešte nikdy neboli také zlé vzťahy medzi sestrami a lekármi, ako sú teraz. Nie je to aj preto, že sa prijímajú zákony v tejto podobe? Odpovedzte si sami," zdôraznila Limánková, ktorá pracuje v zdravotníctve 30 rokov.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...