lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


KOŠICE: V Univerzitnej nemocnici avizujú ďalší lekári, že stiahnu výpovede Košice 30. novembra (TASR) - V Univerzitnej nemocnici L. Pasteura (UNLP) v Košiciach zostáva platných ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Košice 30. novembra (TASR) - V Univerzitnej nemocnici L. Pasteura (UNLP) v Košiciach zostáva platných už len 13 výpovedí. Situácia sa definitívne stabilizovala po tom, čo ich k dnešku stiahlo 225 lekárov. "Väčšina, ktorým dnes končí výpovedná lehota, avizovala, že späťvzatie zrealizuje do konca pracovného času," informovala dnes TASR hovorkyňa UNLP Jaroslava Oravcová.Nemocnica už v utorok (29.11.) zrušila zákaz prijímania pacientov na plánované hospitalizácie a výkony. Prevádzka všetkých kliník a oddelení je zabezpečená v štandardnom režime. "Je to dobrá správa pre našich pacientov a upokojujú sa aj nálady medzi zdravotníkmi," poznamenala Oravcová. Na gynekologicko-pôrodníckych klinikách evidovali len jedinú výpoveď lekára, tam žiadne problémy ani nehrozili. Riaditeľ UNLP Tomáš Sieber poďakoval svojim lekárom za prístup a že sa rozhodli v nemocnici zostať. "Veľmi ma teší, že zvíťazil pragmatický prístup a ochota nájsť kompromisné riešenie. Vysoko si vážim a oceňujem prácu, ktorú vykonávate pre našich pacientov a mojou snahou bude vytvoriť vám pre ňu čo najlepšie podmienky," napísal na webovej stránke nemocnice Sieber.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...