lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


KOŠICE: Univerzitná nemocnica bude mať nový Urgentný príjem Košice 30. augusta (TASR) – Novú budovu Urgentného príjmu s vlastným heliportom buduje košická Nemocnica L. ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Košice 30. augusta (TASR) – Novú budovu Urgentného príjmu s vlastným heliportom buduje košická Nemocnica L. Pasteura v areáli na Rastislavovej ulici. Moderné priestory budú vybavené kvalitnou vzduchotechnikou a klimatizáciou. Pacientom bude k dispozícii Úrazová chirurgia so štyrmi operačnými sálami, Centrálne prijímacie oddelenie, Anesteziologicko-resuscitačné oddelenie i rádiodiagnostika.Zhruba 80-ročná pamiatkovo-chránená budova ako doterajšie sídlo Kliniky úrazovej chirurgie už nespĺňa nové trendy v oblasti urgentnej medicíny. "Odpoveďou na potrebu vybudovať úplne nový objekt Urgentného príjmu bol nenávratný finančný príspevok EÚ a štátne dotácie, ktoré pokryjú celú investíciu v celkovej výške viac ako 26 miliónov eur," uviedla dnes hovorkyňa Nemocnice L. Pasteura Ladislava Šustová.Výkopové práce sa začali vo februári 2012, výstavba potrvá 24 mesiacov. Predpokladaný termín ukončenia stavebných prác je teda plánovaný vo februári 2014.V nadväznosti na výstavbu nového Urgentného príjmu sa zmení aj hlavný vstup do chirurgického monobloku, ktorý bude slúžiť aj ako vstup do nového Urgentného príjmu pre peších. Vybudovanie nového heliportu poslúži pre záchranárske vrtuľníky, ktoré dosiaľ pristávajú na tráve za Pavilónom zdravia.V súčasnosti sa realizujú stavebné práce na novom vstupe. "Žiadame verejnosť, pacientov i zamestnancov najmä II. Chirurgickej kliniky o zhovievavosť a toleranciu. V čase budovania nového vstupu totiž plánujeme uzavrieť schodisko od prízemia po druhé poschodie. Budú môcť využívať len bočné požiarne schodisko a výťahy, presný termín uzávierky včas upresníme," informoval riaditeľ UNLP Košice Ladislav Rosocha.S uzatvorením pôvodného schodiska nemocnica plánuje aj ďalšie zmeny - sťahovanie inšpekčných izieb II. Chirurgickej kliniky, archívu Urologického oddelenia i čakárne II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky.Prestavba vstupu do monobloku a novej budovy "urgentu" prináša pre personál nemocnice i pacientov obmedzenia. Nemocnica však sľubuje, že zvýšenie prašnosti a hlučnosti však bude minimalizované dočasnými opatreniami.Nový vstup do chirurgického monobloku priamo nadväzuje na výstavbu nového Urgentného príjmu, je jej súčasťou a prinesie zvýšený komfort v starostlivosti o pacienta.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: