lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


KOŠICE: S črevným infekčným ochorením hospitalizovali už 35 ľudí Košice 12. septembra (TASR) - Prípady črevného infekčného ochorenia v Košiciach od minulého týždňa stále ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Košice 12. septembra (TASR) - Prípady črevného infekčného ochorenia v Košiciach od minulého týždňa stále narastajú. "Počet ošetrených ambulantne je už na čísle okolo 100, počet hospitalizovaných stúpol na 35," uviedla dnes hovorkyňa Univerzitnej nemocnice L. Pasteura Ladislava Šustová.Laboratórne testy potvrdili epidémiu salmonelózy, ktorá minulý týždeň postihla desiatky zamestnancov spoločnosti U.S. Steel po požití stravy. Salmonellu našli v podávanom bravčovom mäse. V utorok (11.9.) dopoludnia sa podľa UNLP objavil nový zdroj nákazy z okolia Košíc, ktorý s prvotným zdrojom vôbec nesúvisí.Vzhľadom na nárast pacientov požiadal primár Kliniky infektológie a cestovnej medicíny UNLP o izoláciu lôžok na inom oddelení alebo klinike, keďže dnes už miesta pre nové prípady zápalov žalúdka a čriev na klinike infektológie nie sú."Vedenie nemocnice rozhodlo tak, že ďalší noví pacienti budú prijatí na IV. internú kliniku, pracovisko Rastislavova 43," uviedla pre TASR Šustová."Všetci doposiaľ hospitalizovaní pacienti sú dehydratovaní a v ich prípade je nevyhnutná najmä infúzna liečba na rehydratáciu. Ani jeden z pacientov zatiaľ nie je v ohrození života," dodala.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...