lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


KOŠICE: Malí pacienti v Detskej fakultnej nemocnici už nie sú rukojemníkmi Košice 30. novembra (TASR) - Malí pacienti v Detskej fakultnej nemocnici (DFN) v Košiciach nie ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Košice 30. novembra (TASR) - Malí pacienti v Detskej fakultnej nemocnici (DFN) v Košiciach nie sú podľa jej riaditeľa Petra Krcha rukojemníkmi, aktuálne im vedia zabezpečiť všetku potrebnú starostlivosť. "Máme 19 výpovedí, ktoré ešte zostávajú, očakávam, že ich počet bude klesať," povedal dnes Krcho na tlačovej konferencii v Košiciach. Potvrdil, že stav u nich je taký, že dokážu prevádzkovať nemocnicu vo veľmi slušnom režime. "Prakticky prázdninový režim nie je potrebný," dodal. V nemocnici podľa neho hovorili na poradách už aj o plánovaných operáciách na budúci mesiac. K utorku (29.11.) stiahlo v DFN výpovede 21 lekárov. Celkový počet štrajkujúcich lekárov bol spolu 52 z vyše 120. Podľa Krcha nemocnici veľmi pomohla stabilizovaná situácia v košickej Univerzitnej nemocnici L. Pasteura (UNLP). Tam si výpoveď rozmyslelo 222 lekárov. Trvajú na nich už len 16 lekári a vedenie očakáva ich stiahnutie. Šéf DFN si vie predstaviť, že v prípade núdze iných nemocníc, by im vypomáhala aj DFN. Ak lekári DFN nenastúpia 1. decembra, chce ich telefonicky kontaktovať a oznámiť im, že dochádza k trestnej činnosti. Vedenie DFN stále rokuje so svojím ARO, plánuje tam presadiť organizačné zmeny. "Nejde o to, aby sa dohadovali len o financiách, ale aj o systéme, ktorý by lepšie vyhovoval aj im, aj nám," zdôraznil Krcho.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...