lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


KOMÁRNO: Všeobecná nemocnica pripravuje významné zdravotnícke podujatie Komárno 17. septembra (TASR) - Už po tretíkrát usporiada Všeobecná nemocnica Komárno prestížnu Celoslovenskú konferenciu ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 17.09.2014 categoryDenné správy

Komárno 17. septembra (TASR) - Už po tretíkrát usporiada Všeobecná nemocnica Komárno prestížnu Celoslovenskú konferenciu sestier s medzinárodnou účasťou. Po minuloročnom záujme sa navŕši kapacita miest konferenčnej sály. Tento rok organizátori privítajú viac než 500 odborníkov z radov sestier a medicínsko-technických pracovníkov. Konferencia je venovaná problematike bezpečnosti pacienta v zdravotníckom zariadení a uskutoční sa 23. októbra v Mestskom kultúrnom stredisku Komárno. Vzdelávacie podujatie sa koná pod záštitou neziskovej organizácie FORLIFE, ktorého odborným garantom je námestníčka riaditeľa nemocnice pre ošetrovateľstvo Zlatica Halmová. Informovala o tom TASR hovorkyňa spoločnosti Agel Sk Marta Csergeová.Ako uviedla, tohtoročná konferencia je rozdelená do štyroch blokov prednášok, ktoré sa budú zaoberať nežiaducimi udalosťami v zdravotníckom zariadení, právami pacientov, nozokomiálnymi nákazami a ďalšími rôznymi témami, ktoré súvisia výsostne s danou problematikou. Na tomto podujatí odovzdajú erudovaní odborníci svoje poznatky a účastníci si budú môcť vymeniť svoje odborné vedomosti získané praxou a nemalou mierou prispejú i svojimi skúsenosťami. „Každý zdravotnícky pracovník je manažérom svojej profesie. Napriek tomu, že táto práca je veľmi krásna, je aj veľmi zodpovedná. Jednou z hlavných priorít kvalitnej a vysoko profesionálnej starostlivosti je bezpečnosť,“ uviedla Halmová s tým, že je dôležité vytvárať opatrenia, ktoré pomôžu chybám predchádzať a znižovať výskyt nežiaducich udalostí, ktoré by mohli akýmkoľvek spôsobom poškodiť pacienta, či zamestnanca a tým znížiť jeho kvalitu života.Podľa jej ďalších slov k najčastejším zisteným nežiaducim udalostiam sa zaraďujú nozokomiálne nákazy, dekubity, pády, medikačné chyby, nesprávne stanovená diagnóza a náhodné poranenia, ale patrí sem aj napríklad nekvalitná komunikácia. Celoslovenská konferencia sestier za účasti odborníkov z Českej republiky, Rakúska i Maďarska je výnimočná svojim zameraním a spektrom účastníkov. Ide o odbornú vzdelávaciu akciu, ktorej úlohou je oboznamovať sestry, medicínsko-technických pracovníkov, ale tiež lekárov, vedenie nemocníc so zavádzaním bezpečnostných cieľov do praxe pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti. Odborníci predstavia nové možnosti preventívnych opatrení ako aj výmenu informácií a posilní sa spoluprácu medzi zdravotníckymi zariadeniami. „Ak dôjde na vašom oddelení k pochybeniu, nepýtajte sa kto, ale prečo,“ zdôraznila Halmová.„Cieľom akcie je, aby všetci účastníci tvorili jeden tím, ktorého krédo je bezpečnosť pacienta. Všetky sestry a pôrodné asistentky sa prihlásia cez portál www.sksapa.sk. Ostatní účastníci konferencie prostredníctvom elektronickej návratky, ktorá je na stránke www.forlife.sk a to do 15. októbra. Na tejto stránke sa nachádzajú aj ostatné informácie k tomuto podujatiu,“ ozrejmila Csergeová.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...