lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


KOMÁRNO: Rekonštruované operačné sály budú slúžiť celému regiónu Komárno 24. januára (TASR) - Predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) Milan Belica a riaditeľ AGEL ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Komárno 24. januára (TASR) - Predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) Milan Belica a riaditeľ AGEL SK a.s. Viktor Dudáš odovzdali dnes rekonštruované operačné sály Nemocnice Komárno, do ktorých NSK investoval 452.000 eur."Do stavebných prác a stavebných úprav vynaložil vyšší územný celok nemalé finančné prostriedky a nemocnica zakúpila priestorové vybavenie, operačné stoly, operačné svietidlá, anestéziologické prístroje a iné zariadenia," priblížil riaditeľ s tým, že operačné sály sú vybavené vyšším štandardom, a to bezdotykovými dverami. "Kľučky na dverách na operačnom trakte sa otvárajú lakťovými opierkami, bez toho, aby ste sa dotýkali rukou, sú elektronické, ale nie sú vybavené fotobunkou. Ostatná dispozícia je plne v súlade s dnešným európskym štandardom so všetkými potrebami, ktoré takéto oddelenie má mať," konštatoval.Riaditeľ vyjadril presvedčenie, že rekonštruované priestory budú slúžiť celému komárňanskému regiónu, aby ľudia dostávali v adekvátnych podmienkach kvalitnú starostlivosť. "Celý priestor je osadený modernou vzduchotechnikou. Po dnešnom otvorení sa začína veľká dezinfekcia, čistenie a spustenie vzduchotechniky," informoval Dudáš. Dodal, že odteraz v priestoroch zrekonštruovanej sály sa civilné osoby nebudú môcť pohybovať.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...