lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Japonsko: Koncentrácia pesticídu v kroketách bola 2,6 miliónkrát vyššia Tokio 8. januára (TASR) - Koncentrácia pesticídu zisteného v časti mrazených zemiakových krokiet vyrobených japonskou ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 08.01.2014 categoryDenné správy

Tokio 8. januára (TASR) - Koncentrácia pesticídu zisteného v časti mrazených zemiakových krokiet vyrobených japonskou spoločnosťou bola 2,6 miliónkrát vyššia, než je prípustné. Informovali o tom dnes miestne médiá. V krajine sa v týchto dňoch odvíja škandál s kontaminovanými mrazenými potravinami, ktoré sa dostali do predaja a museli ich začať sťahovať z obchodov, pripomenula tlačová agentúra DPA.Najnovšie odhalenie sa týka spoločnosti Aqlifoods, ktorá je aj v centre celého škandálu otriasajúceho Japonskom, zvyčajne hrdým na kvalitu svojich potravín a na svoje stravovacie návyky.Inšpektori zistili, že vzorka krokiet, vyrobených dcérskou spoločnosťou potravinárskej firmy Maruha Nichiro Holdings, obsahuje prostriedok malathion, bežne používaný na ničenie hmyzu.Maruha Nichiro a Aqlifoods, so sídlom v prefektúre Gunma severne od Tokia, zistili najvyššie množstvo pesticídu v chlebovej strúhanke mrazených krokiet, distribuovaných v centrálnom Japonsku. Stupeň kontaminácie naznačuje, že pesticíd bol pridaný do mrazenej potraviny až po tom, ako bola vyrobená. Uviedla to japonská tlačová agentúra Kjódo, ktorá sa odvolávala na miestne úrady.Polícia má podozrenie, že niekto kontaminoval potravinové výrobky úmyselne.Už viac ako 900 ľudí po celom Japonsku sa sťažovalo na zdravotné ťažkosti po zjedení potravinových výrobkov, ktoré museli dať úrady stiahnuť z obchodov pre obavy z kontaminovania pesticídmi.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...