lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Japonskému cisárovi operujú srdce Tokio 18. februára (TASR) - Japonský cisár Akihito sa dnes podrobil plánovanej operácii srdca, ktorá ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Tokio 18. februára (TASR) - Japonský cisár Akihito sa dnes podrobil plánovanej operácii srdca, ktorá mu má umožniť viesť aktívnejší život. Na operačnú sálu nastúpil hneď ráno a zákrok, pri ktorom mu lekári voperujú bypass, by mal podľa očakávania trvať približne päť hodín, informoval japonský cisársky dvor.Chirurgovia chcú opraviť dve z jeho troch koronárnych tepien, ktoré sa zúžili, s pomocou cievy z inej časti tela, ako je zvykom pri takýchto operáciách. Lekársky tím z Tokijskej univerzitnej nemocnice, kde 78-ročného cisára operujú, spolupracuje pri zákroku s lekármi z Univerzitnej nemocnice Juntendo. Očakáva sa, že cisára prepustia z nemocnice o dva až tri týždne, ak nenastanú komplikácie.Akihito nemá žiadne politické právomoci, je však v Japonsku veľmi obľúbený ako symbol národa. Často ho vidno hrať tenis, počúvať hudbu a prechádzať sa s manželkou Mičiko.V cisárskom paláci zapojili špeciálny notebook, kam ľudia môžu posielať priania rýchleho uzdravenia. Cisár však neprijíma dary ani kvetiny, uviedol cisársky dvor.Cisár sa ešte vo štvrtok zhostil svojich pravidelných, vrátane stretnutia so štyrmi japonskými veľvyslancami a pracovníkmi základnej školy. Počas jeho hospitalizácie prevzal panovnícke povinnosti jeho syn, korunný princ Naruhito.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: