lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


J. FIGEĽ: Je neprijateľné, aby istá skupina ľudí brala pacientov za rukojemníkov Martin 26. novembra (TASR) – Ministri za KDH na dnešnom mimoriadnom rokovaní vlády SR podporia ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Martin 26. novembra (TASR) – Ministri za KDH na dnešnom mimoriadnom rokovaní vlády SR podporia vyhlásenie núdzového stavu, ktorý hrozí pre hromadné výpovede lekárov z nemocníc, ak sa ukáže ako jediné účinné riešenie. Pred začiatkom rokovania Rady KDH v Martine to dnes povedal 1. podpredseda vlády SR a minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Ján Figeľ.„Ak sa ukáže, že to je v tejto chvíli jediné účinné riešenie, aspoň na istý čas, tak je dôležité zabezpečiť základnú bezpečnosť v nemocniciach, ktoré sú ohrozené postojom skupiny lekárov,“ skonštatoval Figeľ.Zdôraznil, že považuje za neprijateľné, aby naďalej istá skupina ľudí vťahovala za rukojemníkov pacientov a tých, ktorým prisahali slúžiť. „Zvýšenie platov o 30 percent v čase krízy je tak výrazné, že odmietanie alebo hľadanie iných argumentov je nepochopením reality. Na východe Slovenska je 300 eur zhruba čistá mzda väčšiny zamestnaných. A neviem, k čomu to má slúžiť. Jedine, že k politizovaniu, prípadne k nejakým iným cieľom. Od ľudí, ktorí sa štyri roky za Ficovej vlády podstatne neozvali, žiaden problém neriešili,“ dodal Figeľ.„A keď sme začali riešiť situáciu, keď na Slovensku sú lacnejšie lieky, keď to má aj sociálny rozmer voči seniorom a ZŤP osobám, tak teraz sa ozývajú neprimeraným, vydieračským spôsobom. Toto je neprijateľné,“ dodal Figeľ.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...