lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


I. UHLIARIK: Vytvorenie jednej zdravotnej poisťovne vráti SR o 20 rokov dozadu Bratislava 26. septembra (TASR) - Vytvorenie jednej zdravotnej poisťovne vráti podľa exministra zdravotníctva Ivana Uhliarika ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 26. septembra (TASR) - Vytvorenie jednej zdravotnej poisťovne vráti podľa exministra zdravotníctva Ivana Uhliarika (KDH) Slovensko minimálne o 20 rokov dozadu. "Smer sa správa ako štátostrana pred rokom 1989, ktorá ľuďom nedávala na výber," uviedol v reakcii na projekt vytvorenia jednej poisťovne z dielne ministerstva zdravotníctva.Poukázal na to, že stovky miliónov eur, ktoré sa majú použiť na vyplatenie majiteľov poisťovní, by mal štát využiť na obnovu nemocníc a vyššie platy sestier, lekárov a ostatných zdravotných pracovníkov. "Smer by mal ďalej sprísniť vyplácanie zisku zdravotných poisťovní tak, ako to začala bývalá vláda," tvrdí Uhliarik.Bývalý šéf rezortu tvrdí, že Smer-SD nedokáže riadiť ani súčasnú štátnu Všeobecnú zdravotnú poisťovňu. "V roku 2006 ju prebrali nominanti Smeru s plusom deväť miliónov eur a odovzdali v roku 2010 s dlhom 120 miliónov eur," uzavrel.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...