lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


I. UHLIARIK: Urobil som maximum pre naplnenie memoranda medzi vládou a LOZ Bratislava 12. decembra (TASR) - Minister zdravotníctva Ivan Uhliarik (KDH) podľa svojich slov urobil maximum ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 12. decembra (TASR) - Minister zdravotníctva Ivan Uhliarik (KDH) podľa svojich slov urobil maximum preto, aby došlo k naplneniu memoranda uzatvorenom medzi vládou SR a Lekárskym odborovým združením (LOZ), čo bola podmienka návratu asi 1200 lekárov do slovenských nemocníc. Ako poukázal šéf rezortu po dnešnom mimoriadnom rokovaní vlády, teraz majú všetko v rukách poslanci. Tí by mali v utorok 13. decembra rozhodovať o novele zákona o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, ku ktorej vláda odobrila skrátené legislatívne konanie. V spomínanom materiáli však chýba tretia etapa zvyšovania platov lekárov v roku 2013, ako aj zrušenie transformácie nemocníc na akciové spoločnosti. Tieto dva body z memoranda si podľa Uhliarika poslanci neosvojili. "Naozaj neviem ovplyvniť hlasovanie poslancov, ktorí zastupujú milióny voličov a hlasujú slobodne. My sme všetky návrhy, ktoré sme mali na základe memoranda predložiť, predložili do Národnej rady SR. To, že ich poslanci neakceptovali, nemôže byť zodpovednosť vlády ani ministra, pretože všetky záväzky z memoranda boli splnené," zhrnul.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...