lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


HZS: Záchranári dnes pomáhali seniorom i 7-ročnému dievčatku Bratislava 1. septembra (TASR) - V priebehu dnešného dňa museli záchranári Horskej záchrannej služby (HZS) ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 1. septembra (TASR) - V priebehu dnešného dňa museli záchranári Horskej záchrannej služby (HZS) zasahovať až v troch prípadoch.V popoludňajších hodinách im nemecky hovoriaci turista oznámil úraz, ktorý sa mal stať pod lanovou dráhou medzi Vrátnou a Chlebom. "Záchranári z operačného strediska Malá Fatra použili na priblíženie lanovú dráhu s následným zlanením na turistický chodník," informovalo Operačné stredisko HZS. Na mieste našli 71-ročnú slovenskú turistku, ktorá si poranila dolnú končatinu a nevedela samostatne zostúpiť. Záchranári ju museli na mieste ošetriť a následne transportovať do Vrátnej, kde ju odovzdali do opatery manžela.Približne v tom istom čase sa na ich kolegov vo Vysokých Tatrách obrátila s prosbou o pomoc iná slovenská turistka. Žena, ktorá bola na výlete so svojou 67-ročnou matkou, záchranárov požiadala o pomoc po tom, ako sa jej tá stratila z dohľadu pri Reinerovej chate. "Záchranári začali prehľadávať všetky možné trasy vedúce k Reinerovej chate. Približne hodinu po tom pani došla k autu, kde ju čakala dcéra, ktorá to potom aj nahlásila HZS vo Vysokých Tatrách," uviedlo Operačné stredisko HZS.Záchranári z Veľkej Fatry dnes pomáhali aj 7-ročnému dievčatku. Dieťa si pri páde z trampolíny poranilo hlavu. Keďže nešlo o vážne poranenie, po ošetrení ju odovzdali rodičom.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...