lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


GALANTA: Nemocnica bude naďalej poskytovať akútnu medicínsku starostlivosť Galanta 24. júna (TASR) - Podľa návrhu na optimalizáciu lôžkovej starostlivosti zo strany Všeobecnej zdravotnej ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Galanta 24. júna (TASR) - Podľa návrhu na optimalizáciu lôžkovej starostlivosti zo strany Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) v Nemocnici s poliklinikou (NsP) sv. Lukáša Galanta, a. s., majú byť zrušené štyri oddelenia. Hovorkyňa nemocnice Drahomíra Ballová tvrdila, že sa rokuje o zrušení dvoch oddelení, keďže z racionalizačných dôvodov boli už zrušené od 1. apríla dve oddelenia, a to otorinolaryngológia a oftalmológia."Zmluvu v písomnej podobe sme ešte nedostali, ale predpokladáme, že zrušenie sa bude týkať fyziatricko-rehabilitačného oddelenia a oddelenia dlhodobo chorých," uviedla hovorkyňa s tým, že činnosť nemocnice nebude ovplyvnená, keďže všetky ostatné oddelenia poskytujúce akútnu starostlivosť budú naďalej v prevádzke. Podľa jej slov fungovať bude ambulantná rehabilitačná činnosť, čo znamená, že hospitalizovaní pacienti môžu absolvovať začiatok rehabilitácie už v priebehu hospitalizácie na akomkoľvek oddelení. "V prípade potreby pokračovania v rehabilitácii môžu pacienti ambulantnou formou navštevovať naše rehabilitačné pracovisko. Ak stav chorého vyžaduje dlhodobú rehabilitáciu a hospitalizáciu, bude sa musieť obrátiť na najbližšie lôžkové oddelenie," konštatovala. Dodala, že zmluvy so zariadeniami nie sú ešte podpísané, a preto nie je oprávnená menovať, ktoré pracoviská budú zazmluvnené. Oddelenie dlhodobo chorých poskytovalo starostlivosť, ktorá bola náročná najmä na ošetrovateľsko-opatrovateľskú starostlivosť. "Nemocnica akútnu medicínsku starostlivosť poskytne a odpoveď na otázku ďalšej starostlivosti, ktorá už nebude v kompetencií nemocnice, treba hľadať u predstaviteľov VšZP a štátu," zdôraznila a pripomenula, že kvalifikovaný personál nemocnice dostane možnosť zamestnať sa priamo v zariadení NsP v Galante. "Keďže nejde o veľké počty, žiadne veľké prepúšťanie nehrozí," uzavrela.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...