lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Francúzsko: Na klinike v Tours ležia zrejme dvaja pacienti s novým koronavírusom Paríž 11. júna (TASR) - Ďalší dvaja pacienti s podozrením na infekciu novým koronavírusom sú ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Paríž 11. júna (TASR) - Ďalší dvaja pacienti s podozrením na infekciu novým koronavírusom sú hospitalizovaní na klinike vo francúzskom Tours, ležiacom asi 250 kilometrov juhozápadne od Paríža. V oboch prípadoch sa výsledky testov, ktoré by diagnózu mohli potvrdiť, očakávajú v stredu, informovalo dnes francúzske ministerstvo zdravotníctva.Obaja pacienti, muži, nedávno navštívili Saudskú Arábiu. Práve v arabských krajinách zaznamenali doteraz najčastejší výskyt nového koronavírusu, pripomenula tlačová agentúra DPA.Ide o ochorenie podobné ťažkému akútnemu respiračnému syndrómu (SARS), ktorému počas globálnej epidémie z roku 2003 podľahlo približne 800 ľudí. Od septembra 2012, keď Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) zaznamenala nový typ koronavírusu (nCoV), bola nákaza celosvetovo potvrdená u viac ako 50 pacientov, z ktorých vyše tri desiatky zomreli. Prípady ochorenia hlásili aj z viacerých európskych krajín. Väčšina infikovaných navštívila však krátko predtým Katar, Saudskú Arábiu, Jordánsko alebo Pakistan.Prvý prípad úmrtia na následky tohto ochorenia vo Francúzsku zaznamenali koncom mája na infekčnom oddelení nemocnice v Lille, kde naďalej leží v ťažkom stave aj ďalší infikovaný pacient.Prvé tri prípady tejto nákazy potvrdilo pred desiatimi dňami aj talianske ministerstvo zdravotníctva.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...