lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


EK: Hrozí, že do roku 2020 bude v EÚ milión miest v zdravotníctve neobsadených Budapešť 5. apríla (TASR) – Do roku 2020 môže byť v rámci Európskej únie v zdravotníctve neobsadených ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Budapešť 5. apríla (TASR) – Do roku 2020 môže byť v rámci Európskej únie v zdravotníctve neobsadených milión pracovných miest. Je to vážne riziko, ktoré môže viesť k nevyváženej starostlivosti o pacientov, vyhlásil dnes v maďarskom Gödöllö komisár Európskej komisie pre zdravie a spotrebiteľskú politiku John Dalli.Podľa maďarskej tlačovej agentúry MTI na dvojdňovom neformálnom zasadaní ministrov zdravotníctva členských krajín EÚ, ktoré sa začalo v pondelok v rámci maďarského predsedníctva v únii, eurokomisár povedal, že mladých ľudí treba motivovať k tomu, aby pracovali v zdravotníctve.Maďarský minister národných zdrojov Miklós Réthelyi zdôraznil, že migrácia pracovníkov zdravotníctva je zvyčajne jednosmerná a smeruje do západných krajín. Takisto aj do Maďarska prichádzajú zdravotníci z východu, dodal.Dalli ocenil iniciatívy Maďarska na potlačenie fajčenia. Poznamenal, že EK prehodnotí smernice súvisiace s ochranou nefajčiarov.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...