lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


DUNAJSKÁ STREDA: Počet ARO a chrípkových ochorení v okrese klesá Dunajská Streda 25. februára (TASR) - Regionálny úrad verejného zdravotníctva Dunajská Streda zaznamenal minulý týždeň ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Dunajská Streda 25. februára (TASR) - Regionálny úrad verejného zdravotníctva Dunajská Streda zaznamenal minulý týždeň v skupine akútnych respiračných ochorení (ARO) pokles o desať percent. Napriek zníženiu počtu ochorení je ich počet stále vysoký, ale číslo sa nachádza pod hranicou epidemického výskytu. Povedala to TASR regionálna hygienička okresu Dunajská Streda Terézia Horony."Minulý týždeň sme zaevidovali 2020 chrípkových ochorení, z toho chrípke podobných ochorení bolo 657," spresnila Horony s tým, že v ôsmom týždni roka vyučovací proces prerušili len v dvoch materských školách, v Blatnej na Ostrove a Trnávke. Na základných a stredných školách sa vyučovanie konalo bez problémov.Podľa hygieničky vyšetrenia na prítomnosť pandemického vírusu A(H1A1), prasacej chrípky sa potvrdili v okrese tri razy a hygienici zaznamenali jedenkrát aj výskyt chrípky typu B. "Z ochorených pacientov v nemocnici ošetrovali len jedného, ostatní sa liečili v domácom ošetrení," konštatovala. Pripomenula, že jedno ťažké akútne respiračné ochorenie typu SARI zaznamenali lekári v nemocnici v Nových Zámkoch, kde hospitalizovali jednu tehotnú 21-ročnú ženu. Aj v jej prípade sa potvrdila prítomnosť prasacej chrípky. Dodala, že v dunajskostredskom okrese trvá naďalej v zdravotníckych zariadeniach zákaz návštev."Blížia sa jarné prázdniny. Predpokladáme, že po ich skončení sa počet ochorení na ARO rapídne zníži," uzavrela.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...