lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


DOLNÝ KUBÍN: Medzi lekármi sa rozmohla náhla práceneschopnosť Dolný Kubín 1. decembra (TASR) – V Dolnooravskej nemocnici s poliklinikou sa dnes medzi 28 ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Dolný Kubín 1. decembra (TASR) – V Dolnooravskej nemocnici s poliklinikou sa dnes medzi 28 lekármi, ktorým uplynula výpovedná lehota, rozmohla náhla práceneschopnosť. Dolnokubínska nemocnica napriek tomu dokáže pacientom poskytnúť aspoň akútnu zdravotnú starostlivosť."Všetci lekári ráno nastúpili do práce, no primári mi po vizitách signalizovali, že sa viacerí cítia psychicky vyčerpaní, vystresovaní a z celého diania okolo seba doslova neuroticky zrútení. Preto odišli na ošetrenie a niektorí už nahlásili svoju práceneschopnosť," uviedol pre TASR krátko predpoludním riaditeľ Jozef Mintál.Na oddelení chirurgie tak podľa neho ostali namiesto siedmich lekárov už iba traja, na ortopédii dvaja. "Najhorší stav je s anestéziológmi a na rádiodiagnostickom oddelení, kde máme k dispozícii iba jedného lekára. Pri takomto oklieštenom počte a preťaženosti personálu je nad slnko jasné, že sa toto provizórium skôr či neskôr zrúti," zdôraznil.Akútne stavy nemusia v Dolnom Kubíne momentálne riešiť prevozom pacientov do iných nemocníc. "Najzákladnejšiu zdravotnú starostlivosť vieme zabezpečiť vlastnými silami, no určite nie sme schopní zvládnuť zložitejšiu mimoriadnu situáciu, napríklad hromadnú dopravnú nehodu, lebo dokážeme postaviť len jeden operačný tím," vysvetlil Mintál."Úprimne chcem poďakovať lekárom, ktorí zotrvali v službe napriek všetkým dlhodobo nahromadeným problémom. Nielen mne by určite poriadne odľahlo, keby sa táto kritická situácia čo najskôr vyriešila na celoštátnej úrovni, aby sme sa mohli všetci vrátiť do normálneho chodu," dodal riaditeľ nemocnice v Dolnom Kubíne.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...