lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ČR: Úrady evidujú už desať obetí chrípky Praha 10. januára (TASR) - Desať ľudí už zomrelo od začiatku zimy v Českej republike ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Praha 10. januára (TASR) - Desať ľudí už zomrelo od začiatku zimy v Českej republike na komplikácie spojené s chrípkou. S vážnym priebehom ochorenia leží v nemocniciach 70 ľudí. Vyplýva to z aktualizovanej bilancie ministerstva zdravotníctva ČR, o ktorej informoval spravodajský server iDNES.cz.Českí odborníci v stredu vyzvali obyvateľov, aby sa podľa možnosti vyhli pobytu v uzavretých priestoroch s veľkým počtom ľudí. Niektoré nemocnice v ČR už začali obmedzovať návštevy. Zákaz návštev platí už v piatich z ôsmich juhočeských nemocníc. Ministerstvo zdravotníctva ČR v stredu varovalo, že je potrebné pripraviť sa na veľmi závažný vývoj akútnych vírusových chorôb. Pre lekárov, ktorí si nevedia poradiť, preto ministerstvo zriadilo špeciálnu linku, ktorá je k dispozícii 24 hodín denne a sedem dní v týždni. Lekári sa môžu dovolať do Všeobecnej fakultnej nemocnice, ktorá disponuje množstvom špecializovaných odborníkov a príslušným technickým vybavením.Ťažký priebeh choroby postihuje najmä pacientov v mladom a strednom veku. Najohrozenejšími skupinami sú ďalej obézni ľudia, tehotné ženy, astmatici a diabetici.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...