lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Chyba: Hľadaný lekár sa v našej databáze už nenachádza..

ČR: Epidémiu úplavice na Ostravsku a Karvínsku sa naďalej nedarí zastaviť Praha/Ostrava 9. novembra (TASR) - Epidémiu úplavice, ktorá sužuje Moravskosliezsky kraj už od augusta, sa ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Praha/Ostrava 9. novembra (TASR) - Epidémiu úplavice, ktorá sužuje Moravskosliezsky kraj už od augusta, sa stále nedarí zastaviť. Celkový počet infikovaných už prekročil stovku. Na krajskom úrade v Ostrave sa dnes preto stretnú hygienici, zdravotníci, ako aj zástupcovia neziskových organizácií s cieľom hľadať cestu ako zabrániť ďalšiemu šíreniu tohto "ochorenia špinavých rúk", informoval Český rozhlas.V Ostrave a jej okolí vyčíňa bacilový typ ochorenia, za ktorým sú baktérie. Prenáša sa výhradne z človeka na človeka, napríklad aj cez potraviny alebo pitnú vodu. Inkubačná doba je jeden až päť dní. Charakteristickými príznakmi sú zvieravé bolesti brucha, kŕče a vodnaté hnačky s prímesou krvi a hlienu.Ani prísna karanténa uvalená hygienikmi doteraz šírenie ochorenia ostravskom okrese nezastavila. Šíri sa hlavne v početných rómskych rodinách, kde sa nedodržiavajú hygienické predpisy.Pracovníčka neziskovej organizácie Slezská diakonie ilustrovala začarovaný kruh, v ktorom sa pohybujú ohrození sociálne slabší, na príklade jednej z rodín z ubytovne s desiatimi deťmi, ktoré sa infikovali úplavicou opakovane. Podľa Marie Sochorkovej sa vrátia z nemocnice vyliečení a náhle to zase dostanú od tých, čo v nemocnici ani u lekára neboli a majú v sebe pôvodcu ochorenia bez toho, aby o tom vedeli. "To sú chudáci, táto rodina," uviedla.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...