lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Británia: Rodina Winehousovcov sa snaží o zriadenie protidrogovej liečebne Londýn 1. augusta (TASR) - Rodina britskej zosnulej speváčky Amy Winehousovej sa snaží získať politickú ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Londýn 1. augusta (TASR) - Rodina britskej zosnulej speváčky Amy Winehousovej sa snaží získať politickú podporu pre zriadenie protidrogového rehabilitačného centra v jej mene.Otec speváčky Mitch Winehouse sa dnes stretol s britskými politikmi, s ktorými diskutoval o založení liečebne pre mladých ľudí.Opozičný labouristický politik Keith Vaz sľúbil Winehousovi, že zákonodarcovia sa budú záležitosťou zaoberať, a otcovi zosnulej umelkyne vyjadril vďačnosť, že počas ich spoločnej diskusie hovoril "zo srdca, pričom vychádzal zo svojich skúseností".Liečbu závislosti od drog poskytujú v súčasnosti v Británii miestne zdravotnícke zariadenia alebo na drahých súkromných klinikách. Pracovníci z rehabilitačnej oblasti tvrdia, že často existujú zoznamy čakateľov na miestne odvykacie zariadenia a súkromné liečebne nie sú pre mnohých cenovo dostupné.Winehouse po stretnutí s politikmi uviedol, že sa chce naplno venovať týmto záležitostiam, ktoré by boli aj pre jeho dcéru dôležité."Chceme preto založiť Nadáciu Amy Winehousovej. Nie je to dôležité len pre mňa, je to dôležité pre celú krajinu," povedal otec talentovanej speváčky, ktorá za života dlhé roky zápasila so závislosťou od drog aj alkoholu."Dnes sú státisíce mladých ľudí v situácii, ktorej sa dalo vyhnúť. Sú to naši budúci policajti, lekári a právnici, ktorým by sme mohli pomôcť," dodal Mitch Winehouse.Amy Winehousovú našli 23. júla mŕtvu v jej byte v Londýne. Mala iba 27 rokov. Výsledky toxikologických testov, ktoré určia príčinu jej smrti, budú známe v priebehu tohto mesiaca.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...