lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Belgické letiská zaviedli skríning cestujúcich z krajín s ebolou Brusel 20. októbra (TASR) - Belgická národná koordinátorka pre ebolu Erika Vliegheová potvrdila, že na ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 20.10.2014 categoryDenné správy

Brusel 20. októbra (TASR) - Belgická národná koordinátorka pre ebolu Erika Vliegheová potvrdila, že na belgických letiskách sa oddnes zavádza povinný skríning cestujúcich zo západoafrických afrických krajín postihnutých ebolou, s ktorými má Belgicko priame letecké spojenie.Skríning sa bude vykonávať v prípade pasažierov z Guiney, Libérie a Sierra Leone.Nový belgický premiér Charles Michel zdôraznil, že Belgicko koná rovnako ako niektoré ďalšie krajiny, ktoré toto opatrenie na svojich letiskách už zaviedli. Ide o USA, Kanadu, Britániu, Francúzsko a Českú republiku.Belgická ministerka pre sociálne záležitosti vecí a zdravie Maggie De Blocková oznámila vymenovanie národnej koordinátorky pre ebolu minulý týždeň. Stalo sa tak deň po tom, ako sa zástupcovia rezortov zdravotníctva EÚ zhodli v Bruseli na tom, že úrady jednotlivých členských krajín môžu prijať samostatné rozhodnutia na kontrolu cestujúcich z postihnutých krajín.Belgická spoločnosť Brussels Airlines je jednou z mála leteckých spoločností, ktoré ešte ponúkajú lety do regiónu západnej Afriky. Okrem Belgičanov tam ešte lietajú francúzske letecké spoločnosti.Na tému ebola dnes rokujú aj ministri zahraničných vecí EÚ počas stretnutia v Luxemburgu. Pokúsia sa "rozhýbať" európsku reakciu na epidémiu eboly, ktorá predstavuje potenciálnu hrozbu najväčšej humanitárnej katastrofy našej generácie.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...