lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


BSK: Nemocnica v Malackách má vynovené oddelenia Malacky 15. novembra (TASR) - Nový centrálny príjem, oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny (OAIM) v Nemocnici Malacky ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Malacky 15. novembra (TASR) - Nový centrálny príjem, oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny (OAIM) v Nemocnici Malacky skvalitní služby nemocnice nielen pre obyvateľov Malaciek, ale pre celý región Záhoria, vrátane západných štvrtí Bratislavy. Centrálny príjem, ktorý je s priamym prístupom sanitiek i osobných áut, a OAIM dnes oficiálne otvoril predseda BSK Pavol Frešo a výkonný riaditeľ nemocnice Peter Kalenčík. Projekt rekonštrukcie Nemocnice Malacky trval dva roky. Financoval ho Bratislavský kraj v spolupráci so súkromnou spoločnosťou Nemocničná a. s.„V prvej fáze modernizácie boli prerobené operačné sály v celkovej hodnote 2,5 milióna eur. A teraz odovzdávame oddelenia anestéziológie, intenzívnej medicíny a centrálneho príjmu v celkovej sume dva milióny eur. Veríme, že táto investícia skvalitní zdravotnú starostlivosť pre obyvateľov regiónu Malacky a zlepší pracovné podmienky lekárom a sestrám,“ povedal predseda BSK Pavol Frešo počas dnešného otvorenia. Vďaka rekonštrukcii a modernizácii Nemocnica Malacky disponuje aj Centrom diagnostiky a Centrom jednodňovej chirurgie.„Súčasťou centrálneho príjmu, ktorého rekonštrukcia prebehla aj vďaka spolufinancovaniu BSK, je okrem ambulancie všeobecného lekára, chirurgickej, internej príjmovej ambulancie aj novinka, a to zákroková miestnosť s možnosťou vykonania resuscitácie či iných chirurgických zákrokov a expektačné lôžka, kde budú uložení pacienti na pozorovanie,“ povedal výkonný riaditeľ Nemocnice Malacky Peter Kalenčík. Vďaka investíciám a modernizácií oddelení je nemocnica schopná prijať viac pacientov, ponúknuť im nadštandardné služby, no najmä kvalitný lekársky personál a minimálne čakacie doby, či už na operácie alebo rádiodiagnostické výkony.Súčasne s otvorením Centrálneho príjmu a OAIM vstupuje nemocnica do novej éry komunikácie s headlinom Čas na zdravie. Kampaň má poukázať na to, aké dôležité je zdravie a aké dôležité je nájsť si naň čas. Pacientov vyzývajú k včasnému diagnostikovaniu a riešeniu svojich zdravotných problémov. Urobiť si čas na zdravie je aktuálne o to viac, že na Slovensku zomiera viac ako 50% ľudí na choroby obehovej sústavy a viac ako 20% na onkologické ochorenia. Pri včasnej diagnostike týchto ochorení má každý pacient väčšiu šancu na vyliečenie.BSK prenajíma nemocnicu súkromnej spoločnosti Nemocničná, a. s., ktorá je členom MEDIREX GROUP. Podľa dohody o spoločnom financovaní, ktorú schválilo zastupiteľstvo BSK, sa spoločnosť zaviazala zrenovovať nemocnicu. Náklady na obnovu predstavovali 4,5 milióna eur. Rekonštrukcia sa uskutočnila podľa plánu a počas jej realizácie nedošlo v nemocnici k prerušeniu poskytovania zdravotnej starostlivosti.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...