lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


BANSKÁ BYSTRICA: Na Svetový deň duševného zdravia pripravil RÚVZ rôzne aktivity Banská Bystrica 8. októbra (TASR) – Pri príležitosti Svetového dňa duševného zdravia, ktorý sa tento ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Banská Bystrica 8. októbra (TASR) – Pri príležitosti Svetového dňa duševného zdravia, ktorý sa tento rok orientuje predovšetkým na duševné zdravie detí, organizuje aktivity aj banskobystrický Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ). Deň duševného zdravia na 10. októbra každoročne vyhlasuje Svetová federácia duševného zdravia v spolupráci so Svetovou zdravotníckou organizáciou (WHO) už od roku l992. TASR informovala hovorkyňa RÚVZ Mária Tolnayová.Práve 10. októbra priblíži žiakom Základnej školy Sitnianska v Banskej Bystrici doktorka Hana Vrbanová tému Pomôžte chrániť duševné zdravie v našich rodinách. V ten istý deň sa na banskobystrickom Gymnáziu J. G. Tajovského na základe dlhoročnej vzájomnej spolupráce uskutoční interaktívny program pre študentov piatich tried druhého ročníka pod vedením psychologičky Zuzany Benkovej. Súčasťou bude aj premietnutie videofilmu odboru podpory zdravia (OPZ) RÚVZ pod názvom O dievčenstve a chlapčenstve, ktorý sa zaoberá problematikou fyzického, ale aj mentálneho zdravia v období dospievania.Súčasťou preventívneho podujatia bude aj poskytnutie informácií odborníkmi RÚVZ o Svetovom dni duševného zdravia a pre záujemcov budú k dispozícii aj edukačné materiály Depresia, Desatoro o tom, ako byť duševne zdravý, Úzkostné a fóbické poruchy a Poruchy príjmu potravy."Od pôvodnej snahy pritiahnuť pozornosť k problematike duševného zdravia sa ťažisko Svetového dňa duševného zdravia postupne presunulo k akcentovaniu rovnocennosti problematiky duševného zdravia so zdravím telesným. Vo vyspelých krajinách zaznamenalo aj významný prienik do oblasti verejného zdravotníctva. Preto jednotlivé RÚVZ organizujú v jeho rámci mnohé vzdelávacie aj propagačné akcie, tento rok zamerané na deti a mládež," konštatovala vedúca OPZ RÚVZ Silvia Kontrošová.Ako pokračovala, k tomuto cieľu smerujú aj zdravotno-výchovné aktivity banskobystrického RÚVZ. Okrem informačného materiálu pre všetkých riaditeľov základných a stredných škôl v okrese Banská Bystrica a Brezno pod názvom Príručka pre učiteľov a ostatných pracovníkov školstva, zameraného na prevenciu samovrážd, psychických porúch a porúch správania, to budú hlavne osobné návštevy a prednášky odborníkov na vybraných základných a stredných školách v pôsobnosti RÚVZ, dodala Kontrošová.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: