lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


BÁNOVCE NAD BEBRAVOU: Jednodňová chirurgia prináša pacientom väčší komfort Bánovce nad Bebravou 19. augusta (TASR) – Mesiac po transformácii lôžkového oddelenia v Nemocnici Bánovce ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bánovce nad Bebravou 19. augusta (TASR) – Mesiac po transformácii lôžkového oddelenia v Nemocnici Bánovce – 3. súkromnej nemocnici, s. r. o., na jednodňovú chirurgiu zaznamenalo jej vedenie pozitívnu odozvu pacientov. TASR o tom informoval riaditeľ nemocnice Ivan Mokrý."Pre pacientov má tento druh operačných výkonov niekoľko výhod - vyšší komfort liečby, rýchly návrat do domáceho prostredia a podstatne kratšiu práceneschopnosť a nezanedbateľnou je aj realizácia zákroku v dohodnutom termíne bez dlhých čakacích lehôt. Výhodou fungovania jednodňovej chirurgie v našich podmienkach je aj kompletné zázemie všeobecnej nemocnice a bezprostredná prítomnosť erudovaného personálu s dlhoročnými skúsenosťami," uviedol Mokrý.Ako dodal, transformácia lôžkového oddelenia neznamená jeho zatvorenie, práve naopak. "Naše dve operačné sály fungujú v plnom režime. Priestory chirurgického lôžkového oddelenia sú k dispozícii pacientom jednodňovej chirurgie. S prevádzkou chirurgie v našej nemocnici máme dlhodobé rozvojové plány. V súčasnosti sme napríklad v procese výberu dodávateľa na doplnenie nášho artroskopického vybavenia, ktoré nás opäť posunie medicínsky aj technologicky vyššie. Ide o najmodernejšie prístrojové vybavenie, ktoré umožňuje operačné zákroky na kĺboch," objasnil rozvojovú stratégiu využitia bývalého chirurgického lôžkového oddelenia Mokrý.Zachovanie lôžkovej chirurgie v nemocnici v Bánovciach nebolo možné z dôvodu rozhodnutia poisťovní, hoci sa pod petíciu za jej zachovanie v priebehu niekoľkých dní podpísalo viac ako 11.600 obyvateľov Bánoviec a okolitých obcí. V tom čase chirurgickí pacienti neboli podľa Mokrého dostatočne informovaní o systéme poskytovania zdravotnej starostlivosti najmä po skončení ordinačných hodín chirurgickej ambulancie. Z vyjadrenia zdravotných poisťovní je podľa neho dnes zrejmé, že o takýchto pacientov sa postarajú pohotovostné služby nemocniciach v Partizánskom a Trenčíne.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...