lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


B.BYSTRICA: V detskej nemocnici k dnešnému dňu evidujú 48 výpovedí Banská Bystrica 28. októbra (TASR) – V banskobystrickej Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou (DFNsP) evidujú k dnešnému ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Banská Bystrica 28. októbra (TASR) – V banskobystrickej Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou (DFNsP) evidujú k dnešnému dňu 48 výpovedí z pôvodného počtu 60. Výpovede teda stiahlo k dnešnému dňu 12 lekárov. TASR o tom informoval riaditeľ nemocnice Ján Nosko. Ako pripomenul, nemocnica má 86 lekárov.Podľa súčasného stavu by mala byť nemocnica 1. decembra bez 55 percent lekárov. Nosko na otázku TASR, ktoré oddelenia by mali byť podľa výpovedí najviac zasiahnuté, uviedol: "Najviac zasiahnutá bude chirurgická klinika, pripravujeme alternatívny plán jej fungovania."Pokiaľ by lekári výpovede nestiahli a odídu, "budeme vedieť zabezpečiť zdravotnú starostlivosť v obmedzenom rozsahu. Urobíme všetko pre to, aby pacient nebol ohrozený," dodal Nosko.K 1. októbru podalo podľa údajov odborov výpovede vyše 2400 lekárov, ktorí pracujú v slovenských nemocniciach. Ďalšie výpovede by mali padnúť na konci tohto mesiaca. Zdravotníci sa rozhodli siahnuť po radikálnom riešení pre neakceptovanie ich štyroch požiadaviek. V nich vyzývajú na dodržiavanie Zákonníka práce a personálnych normatívov v nemocniciach, dofinancovanie systému, lepšie mzdové ohodnotenie a zastavenie transformácie štátnych nemocníc na akciové spoločnosti.Minister zdravotníctva s lekármi nevie nájsť zhodu najmä v požiadavke zastavenia transformácie, ktorej osud je v súčasnosti nejasný, v stredu pripustil, že pokiaľ by lekári, ktorí sa pridali k akcii výpovedí, reálne odišli, bude situácia veľmi vážna. Pripustil, že môže dôjsť k spájaniu niektorých oddelení a predlžovaniu čakacích lehôt na operácie. Lekárske odbory následne opätovne deklarovali, že sú odhodlané v akcii pokračovať.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...